Fordraget om index basert avl

MTFK inviterer til foredrag med Mette Ulvestad 24.november 19.00 i Istindportalen, Bardufoss.
Fordraget omhandler indexbasert avl. Flere og flere raseklubber har begynt å regne ut indexer på sine raser. Fra før vet vi at Dogweb regner ut HD index, men nå kommer også indexer på jaktlyst og viltfinnerevne. Hvordan skal vi bruke indexene i avl? Hva vil det ha å si for fremtidig avl og langsiktig planlegging? Hvordan regnes de ut? Dette og mer til er spørsmål vi vil få svar på. Det vil også være rom for diskusjoner.
En index forteller oss hvor gode gener hunden har og kvaliteten til den enkelte hund som avlsdyr. Indexer er ikke bare basert på en enkelt hund, men påvirkes av søsken, avkom og forfedre. Teorien er den samme for alle raser.
Inngang 50,-
Mvh
Harriet Wiggen
Kaldslettvegen 85
9020 Tromsdalen
91517958
www.fjellogvidde.com