Kurs i rally lydighet

Norsk-Rally-Lydighet-logo-150x150Nybegynnerkurs i rallylydighet
Har du lyst til å lære en ny, morsom hundesport? Helga 20.-22. november er vi så heldige å få besøk av Hege og Roger Fredriksen fra Narvik. De er begge instruktører og dommere i rallylydighet, og veldige aktive innen sporten selv.
Hovedfokuset i rallylydighet ligger på glede, samspill og gode holdninger. Eier har derfor lov til å rose og oppmuntre hunden så mye han eller hun vil under konkurransen. Sporten passer dermed veldig godt for alle hunder. Og ikke vær redd, selv om det heter rallylydighet er det ikke snakk om å løpe fortest mulig gjennom en bane  «Rally» henspiller på at du har en tilmålt tid på å fullføre, men det går stort sett i gangfart gjennom hele banen.
I rallylydighet går eier og hund en bane sammen i en bestemt rekkefølge. Banene består av 15-22 skilt med øvelser fra lydighet, agility og freestyle. Det er nye baner for hver gang, slik at man aldri vet hvilke kombinasjoner som kommer, men eier har mulighet til å gå igjennom banen i 10 minutter før konkurransen (uten hund). Som i enhver annen konkurranse er det om å gjøre å få høyest mulig poengsum, men du begynner på maks poeng, og får trekk dersom du gjør noe feil.
Dette kurset vil også passe veldig fint for de som ikke nødvendigvis har planer om å satse stort innen rallylydighet. Du kan nemlig plukke opp idéer til triks og ulike øvelser du kan trene med hunden din, bare for å aktivisere den og øke samholdet dere imellom. Alle hunder liker å bruke hodet litt, og å få jobbe sammen med eier er kjempekult! J
Fredag 20. nov kl. 19.00-21.00 Teori på klubbhuset (uten hund)
Lørdag 21. nov kl. 10.00-16.00 (vi jobber med å ordne innendørs lokale)
Søndag 22. nov kl 10.00-14.00 (vi jobber med å ordne innendørs lokale)
Klokkeslettene kan bli justert noe, men datoene er spikret.
Ingen forkunnskaper kreves av deltagerne. Det kan være en fordel om hunden kan sitt og dekk, samt at hunden kan følge eier- men ingen krav J
 
Bindende påmelding.
For at påmeldingen skal være gyldig må kursavgiften være innbetalt på kontonr. 4776 16 56763
Pris: 1200,-/1500,- for medl/ikke medl.
Maks 12 deltakere.
For påmelding bruk skjemaet under, eller send mail til lena.martinsen@hotmail.com. Fortell da litt om deg selv og hunden (navn, alder og rase – også blanding), og om evt. erfaring med hundetrening og kurs fra før.
Velkommen på kurs