Kurs i rally lydighet

111
Rallylydighet introkurs
Sett av helga 5.-6. august! Da kommer Inger Dragland fra Harstad for å holde rallylydighetskurs for oss. Maks 8 deltakere, så ikke nøl med å melde på 🙂
Litt om kurset
Dette er et 10 timers helgekurs fordelt på 5 timer lørdag og 5 timer søndag. Kurset holdes på klubbens bane på Finnfjordeidet, kl. 10-15 begge dager. Vi begynner hver kursdag med 1 times teori, hvor Inger gir info om selve sporten og går gjennom regelverket (nytt som skal gjelde fra 01.01.2018). Deretter blir det praktisk øving hvor alle får trene på øvelsene, både med og uten hund. Kurset tar primært for seg øvelser i klasse 1 og 2. Vi bruker godbiter eller leker som belønning, så ta med kun det aller beste. Ingen forkunnskaper nødvendig, men hunden må være 9 måneder. Ingen løpske tipser tillatt.
Pris blir 1400,- for medlemmer i Senja Hundeklubb, og 1700,- for ikke-medlemmer. Om du ikke er medlem allerede er det selvsagt mulig å melde seg inn før kurset. Meld på ved å fylle ut skjemaet under, påmelding er bindende.
For spørsmål ang. kurset, send mail til lena.martinsen@hotmail.com.
Litt om rallylydighet
Rallylydighet er en hundesport hvor hund og fører følger 15-20 skilt gjennom en nummerert løype med tidsbegrensing. 40 forskjellige lydighetsforflytninger mikses med sitt, vendinger og hastigheter, og det kreves også en rask gange, samt en positiv og glad holdning. Rally er for de som ønsker en fin aktivitet som er både morsom og lekende. Den er ikke enkel, men utfordrer deg og din hund til et bedre samarbeid.
Rally er designet slik at hunder på alle nivåer kan delta, men grunndressuren må være god. En nybegynnerløype inneholder en god del “fot/på plass”, sitt, svinger og skiftende hastigheter som sakte marsj, rask eller normal gange, bli-øvelser og kjegle-øvelser hvor kontakten er veldig viktig. Etter hvert som man kommer videre oppover i klassene, er det lagt inn vanskeligere øvelser som krever både høyreføring, fremadsending og innkalling.
Hovedfokuset til rallylydighet er samspill og glede mellom hund og fører. Eiere har derfor lov til å rose og oppmuntre hunden så mye han eller hun vil i banen. Sporten passer derfor veldig godt for eiere i alle aldre og hunder av alle raser, også blandingshunder.
Etter gjennomført kurs skal deltakerne være mer motiverte for videre trening med det formål å kunne konkurrere i rekrutt/nybegynnerklassen på rallystevner.
Egenpresentasjon
Jeg heter Inger Dragland og hører til i Harstad Hundeklubb. Jeg begynte å trene rally i 2009 etter et nybegynnerkurs. Ble godkjent NKK Trinn 1 instruktør og rallyinstruktør i 2011. Vi har et flott rallymiljø i klubben vår, og jeg kjører både interne kurs og kurs som innleid instruktør i regionen i tillegg til å trene egen hund. Har fått opprykk til klasse 3. I 2015 ble jeg også godkjent rallydommer.
Påmelding på skjemaet under
[si-contact-form form=’2′]