Agility

 

 

 

 

 

 

Agility er for alle hunder, både rasehunder og blandingshunder! Agility kombinerer fart og godt samarbeid mellom hund og fører. Hundene løper løs og tas gjennom banen av føreren ved hjelp av kommandoer, tegn og bevegelser.

I Agility skal hunden på kortest mulig tid ta seg gjennom en hinderbane bestående av ulike typer hindre. Hindrene består av hopp, tuneller, pølser, hjul, slalåm etc. Føreren løper sammen med hunden og støtter den gjennom banen med kommandoer og oppmuntring.

 

I en konkurranse er målet å komme seg gjennom banen på kortest mulig tid uten feil, banen er aldri den samme og det er dommeren som står for designet.

 

Agility er delt opp i flere klasser, både etter størrelse og ferdigheter. Størrelsesmessig deles klassene opp i small, medium og large. Man begynner i klasse 1 og kan gjennom resultater kvalifisere seg opp til klasse 2 og videre opp til klasse 3 som er den høyeste ferdighetsklassen, dersom man velger å konkurrere med hunden sin.

 

Agility er en fantastisk aktivitet å gjøre sammen med hunden sin, om man har tenkt å konkurrere eller ikke. Det er en flott måte å aktivisere hunden din samtidig som dere har det veldig gøy sammen.

 

Det er viktig å ikke starte å trene agility før hunden er ferdig utvokst, da dette kan være en belastning for hunden og man må vente til hunden er 18 måneder før man kan begynne å konkurrere.