Kurs i rallylydighet, for nybegynnere og viderekomne

Har du lyst til å lære en ny og morsom hundesport? Eller har du gått nybegynnerkurs tidligere, og har lyst til å lære mer? 1.-3. april får vi igjen besøk av Roger og Hege Fredriksen, dommere, instruktører og aktive utøvere innen rallylydighet. Det blir to grupper, en for nybegynnere, og en for viderekomne. Begrenset antall plasser, så ikke nøl med å melde på! 🙂
Dette kurset passer også veldig godt for de som ikke ønsker å konkurrere innen hundesport. Du kan nemlig plukke opp idéer til triks og ulike øvelser du kan trene med hunden din, bare for å aktivisere den og øke samholdet dere imellom. Alle hunder liker å bruke hodet i tillegg til kroppen, og å få jobbe sammen med eier er kjempekult!
Hovedfokuset i rallylydighet ligger på glede, samspill og gode holdninger. Eier har derfor lov til å rose og oppmuntre hunden så mye han eller hun vil under konkurransen. Sporten passer dermed veldig godt for alle hunder, fra de minste til de største, fra de små og raske til de større og «tyngre». Og ikke vær redd, selv om det heter rallylydighet er det ikke snakk om å løpe fortest mulig gjennom en bane. «Rally» henspiller på at du har en tilmålt tid på å fullføre, men det går stort sett i gangfart gjennom hele banen.
I konkurranser går eier og hund en bane sammen i en bestemt rekkefølge. Banene består av 15-22 skilt med ulike øvelser hentet fra lydighet, agility og freestyle. Det er nye baner for hver gang, så ingen konkurranser er like.
Ingen forkunnskaper kreves til nybegynnergruppa. Det kan være en fordel om hunden kan sitt og dekk, samt at hunden kan følge eier- men det er ikke et must.
Senja Hundeklubb skal arrangere rallylydighetsstevne 30. april/1.mai, så her er en kjempesjanse til å lære litt om sporten før stevnet, enten du vil delta på stevnet som tilskuer eller deltaker.
 
Plan for helga
Fredag 1. april kl. 19.00-21.00 Teori på klubbhuset (uten hund)
Lørdag 2. april kl. 10.00-16.00
Søndag 3. april kl 10.00-14.00
Vi ser an været når det nærmer seg, hvis mulig blir lørdagen og søndag på klubbens bane på Finnfjordeidet. Er det utrivelig ute blir vi innendørs, på Rødbergodden Fort.
 
Bindende påmelding.
Kursavgiften må være innbetalt på kontonr. 4776 16 56763 senest 21. mars.
Pris: 1200,-/1500,- for medl/ikke medl.
For påmelding bruk skjemaet under, eller send mail til lena.martinsen@hotmail.com. Fortell da litt om deg selv (navn, treningsmetoder, erfaring fra tidligere kurs eller annen hundesport) og om hunden (navn, alder, kjønn, rase – også blanding, spesielle hensyn som løpetid eller annet)
Velkommen på kurs 🙂