Introkurs rallylydighet

Introkurs rallylydighet
Sett av helga 16./17. juni, da kommer Inger Dragland hit for å holde kurs 🙂 Inger hører til i Harstad Hundeklubb, hun er utdannet dommer og instruktør i rallylydighet, og er også aktiv med egen hund.
Rallylydighet er en sport for de som ønsker en morsom og lekende aktivitet de kan utføre sammen med hunden sin. Hovedfokus er glede og samspill mellom hund og fører. Eier har derfor lov til å oppmuntre og rose hunden så mye de vil i banen. Rally passer veldig godt for eiere i alle aldre, og hunder av alle raser/blandinger 🙂 Rally tar utgangspunkt i lydighetsøvelser, og videre opp i klassene kommer det også inn elementer fra freestyle og agility. Det vil si at i klasse 1 er det øvelser som «fot/på plass», sitt, bli-øvelser, skiftende hastigheter som saktemarsj, rask eller normal gange, og fokus på fører er viktig. Etter hvert som man kommer opp i klassene er det lagt inn mer utfordrende øvelser som hopp, slalåm, fremadsending, sikk-sakk mellom førers ben, og andre morsomme ting.
I konkurranser er det satt opp 15–22 nummererte skilt som er satt sammen til en bane, av en dommer. Skiltene forteller deg hva du skal gjøre, enten på stedet eller videre til neste skilt – derav navnet Rally. Mellom øvelsene som står på skiltene skal ekvipasjen gå line-føring/fri ved fot, dersom ikke annet er beskrevet på skiltet. Dommeren forholder seg taus under hele konkurransen og trekker poeng etter som ekvipasjen gjør feil underveis.
Det er morsomt og utfordrende å gå en rallybane. Banene er aldri like, det går på tid og det er fort gjort både å gjøre feil – og å gå feil. Noen klarer å gå igjennom hele banen uten trekk og ender da med full pott på 200 poeng. Her er det spenning og moro – både for hund, fører og publikum!
Litt om kurset
Dette er et 10 timers helgekurs fordelt på 5 timer lørdag og 5 timer søndag. Vi begynner hver kursdag med 1 times teori, hvor Inger gir info om selve sporten og går gjennom regelverket. Deretter blir det praktisk øving hvor alle får trene på øvelsene, både med og uten hund. Kurset tar primært for seg øvelser i klasse 1 og 2. Vi bruker godbiter eller leker som belønning, så ta med kun det aller beste. Ingen forkunnskaper nødvendig, men hunden må være 9 måneder. Ingen løpske tipser tillatt. Maks 8 deltakere.
Kurset blir holdt på hundeklubbens bane på Finnfjordeidet. Pris er 1600,- for medlemmer av SHK, 1900,- for ikke-medlemmer. Det er selvsagt mulig å melde seg inn i klubben før kurset, dersom du ikke er medlem fra før 🙂 Påmelding gjøres ved å fylle ut skjemaet under, påmelding er økonomisk bindende. Kursavgift betales inn på konto 4776.16.56763, merkes med “Rallykurs” og ditt navn.
Vi tar forbehold om at kurset kan avlyses dersom det er for få påmeldte.
For spørsmål om kurset, send mail til lena.martinsen@hotmail.com

Legg inn en kommentar